اطلاعات جامع و علمی انواع دندان مصنوعی، ساخت و قیمت
تأیید شده توسط پزشک متخصص
-
1
دندان مصنوعی چیست؟
-
2
بهترین مارک دندان مصنوعی
-
3
دندان مصنوعی جدید
-
4
انواع دندان مصنوعی چیست؟
-
5
دندان مصنوعی کامل
-
6
دندان مصنوعی تکهای
-
7
دندان مصنوعی تکهای کروم کبالت
-
8
دندان مصنوعی تکهای آکریلی
-
9
دندان مصنوعی فلکسیبل (ژله ای)
-
10
دندان مصنوعی ثابت
-
11
دندان مصنوعی برای افراد جوان
-
12
مزایای دندان مصنوعی
-
13
معایب دندان مصنوعی
-
14
مراحل ساخت دندان مصنوعی
-
15
عادت کردن به دندان مصنوعی
-
16
مراقبت از دندان مصنوعی
-
17
چند روز بعد از کشیدن دندان میتوان دندان مصنوعی گذاشت
-
18
قیمت دندان مصنوعی
-
19
جدول قیمت دندان مصنوعی
-
20
تعمیر دندان مصنوعی
-
21
جمع بندی
-
22
سوالات متداول
دندان مصنوعی چیست؟
دلایل زیادی میتواند وجود داشته باشد که باعث شود افراد به سراغ انواع دندان مصنوعی یا همان دست دندان بروند.
فاکتورهایی مانند بالا رفتن سن، عدم مراقبت از دندانها، ابتلا به بیماریهای گوناگون، حوادث و موارد دیگر ممکن است باعث از دست رفتن دندانها شوند. در این شرایط، استفاده از دندانهای مصنوعی یکی از طرح درمانهایی است که از دیرباز برای رفع مشکل بی دندانی وجود داشته است.
ما در این محتوا قصد داریم که در رابطه با انواع دندان مصنوعی و قیمت آن و تمامی اطلاعاتی که شما باید قبل از مراجعه به هر دندانساز یا دندانپزشکی درباره آن بدانید، صحبت کنیم.
ویژگیها، مزایا و معایب انواع دندان مصنوعی، قیمت دندان مصنوعی، بهترین دندان مصنوعی و دهها موارد دیگر از موضوعاتی هستند که در این مقاله به آنها پرداختهایم.
بهترین مارک دندان مصنوعی
اغلب محصولات دندان مصنوعی ایرانی نمیتوانند با نمونههای خارجی رقابت نمایند. هماکنون برندهای مطرح دندان مصنوعی شامل آلمانی، آمریکایی و ژاپنی از بهترین مارک دندان مصنوعی در دنیا هستند.
دندانهای مصنوعی ساخت کشور آلمان
دندان مصنوعی آلمانی با برند ایوکلار ویوادنت از نظر شکل و رنگ بسیار فوقالعاده است و در حال حاضر به مجموعه ۲۲ تایی دندانهای مصنوعی جلویی، دندانهای آروارهای نیز افزوده شده است.
همچنین با توجه به گسترش دانش نانو عمر و مقاومت دندانهای مصنوعی بیشتر شده است. دندانهای مصنوعی تولیدشده توسط این شرکت با طول عمر مناسب و مقاومت مطلوب برای بیماران علاوه بر داشتن دندانی زیبا راحتی در امر جویدن را به ارمغان آورده است.
کارمندان این شرکت دانش خود را در زمینه ساخت بهترین تجهیزات پزشکی با تحقیق و افزایش دانش روز تکمیل مینمایند.
دندانهای مصنوعی ساخت آمریکا
در حال حاضر دندان مصنوعی اکلریکی با مارک پلاس و ویتاپن تا حدودی از عالیترین مواد ساخته شده است که ظاهری کاملاً طبیعی و زیبا دارند. شرکت آمریکایی دنتسپلی سیرونا که محصولات خود را از نظر تجهیزات دندانپزشکی به ۱۲۰ کشور دنیا عرضه داشته است و همچنین در ۲۱ کشور دارای کارخانه تولید تجهیزات دندانپزشکی است.
شرکت سیرونا برای محصولات خود گارانتی تعویض مادامالعمر از حیث ترکخوردگی و شکستن ارائه کرده است و این به معنای اطمینان از نوع و کیفیت مواد اولیه است. برای انتخاب دندان مصنوعی ثابت دندانهای مصنوعی آمریکایی بهترین گزینه هستند.
دندانهای مصنوعی ساخت ژاپن
شرکت ژاپنی شوفو بیشتر از ۸۹ سال است که در زمینه تولید تجهیزات دندانپزشکی به فعالیت خود ادامه میدهد. این شرکت در سایر کشورها نظیر آلمان، آمریکا، سنگاپور، انگلیس و چین نمایندگی دارد. دندانهای مصنوعی تولید شده با مارک ویراسیا SA که توسط این شرکت تولید میشوند از نظر کیفی بسیار مطلوب هستند و میتوانند با بهترین برندهای معروف دنیا رقابت نمایند. اغلب محصولات ایرانی کیفیت قابل قبول و مناسبی را حتی در رقابت با دندانهای مصنوعی آلمانی و آمریکایی دارند.
در صورتی که به دنبال یک محصول باکیفیت و مقرونبهصرفه هستید پیشنهاد ما به شما استفاده از محصولات آلمانی است.
ویدیو رازهای پشت پردهای که هر بیمار دندان مصنوعی باید از آن آگاه باشد
مشاوره رایگان
با تکمیل فرم زیر همکاران ما در زمان اداری روزهای کاری با شما تماس میگیرند و بعد از مشاوره مشخص میشود که چه نوع دندان مصنوعی برای شما مناسب است و در انتها هزینه تهیه آنرا نیز دریافت میکنید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
انواع دندان مصنوعی چیست؟
قبل از هر چیز لازم میدانیم روند تهیه انواع دندان مصنوعی را با شما در میان بگذاریم. شما میتوانید به دو روش دندان مصنوعی را تهیه یا خریداری کنید:
روش اول: مراجعه به دندانپزشک
دندانپزشک با بررسی شرایط دهانی شما تعیین میکند که شما به چه نوعی از دندان مصنوعی نیاز دارید و با انجام مراحل قالبگیری با دندانساز خود هماهنگ میکند تا مراحل ساخت آن انجام شود و سعی میکند نیاز شما را به طور کامل برطرف نماید.
روش دوم: مراجعه به دندانساز
از طرف دیگر شما میتوانید به صورت مستقیم با دندانساز ارتباط بگیرید. شاید اگر آماری وجود داشت میدیدیم که جهت خرید دندان مصنوعی مردم غالباً مراجعه به دندانسازان را ترجیح میدهند. به این علت که نسبت به تمام فرآیند ساخت آن تسلط دارند و شخص دندانساز میتواند تمام نکات را در مراحل ساخت برای بیمار انجام دهد.
خوشبختانه لابراتوارهای دندانسازی زیادی در سراسر کشور به بیماران خدمات دندان مصنوعی ارائه میدهند. یکی از این لابراتوارها، لابراتوار دندانسازی (های دنت) است.
لابراتوار (های دنت) بخش کلینیکی دندانپزشکی هم دارد، شما میتوانید با تحقیقی ساده از اعتبار این مجموعه اطمینان حاصل کنید. این اعتبار حاصل همکاری اساتید خِبره دندانسازی است که همراه با شخصیتی با اخلاق و صداقت کاری به مردم خدمت کردهاند.
موضوع اعتبار باعث میشود تا شما بتوانید در خصوص دریافت خدمات دندان مصنوعی و خرید دندان مصنوعی با کیفیت و طبیعی در بهترین مرکز دندان مصنوعی تهران، خیالتان راحت باشد.
دندان مصنوعی جدید چه حسی را به افراد منتقل میکند؟
ممکن است در چند هفته اول نصب پروتزهای دندان مصنوعی جدید احساس متفاوتی در دهان داشته باشید. چرا که هنوز ماهیچهها، بافت لثه، زبان و گونهها به این دندانهای مصنوعی عادت نکردهاند. شاید تا چند روز پس از نصب دندانهای مصنوعی احساس درد جزئی در ناحیه لثه خودتان داشته باشید. یا اینکه احساس کنید که بزاق دهان شما افزایش پیدا کرده است.
اگر کار ساخت دندان مصنوعی در یک لابراتوار تخصصی انجام شود، ساختار دندان مصنوعی بسیار شبیه به ساختار دندان طبیعی خواهد بود. به همین خاطر نیازی به نگرانی از بابت اینکه تغییر زیادی را در ظاهر خودتان به دلیل استفاده از دندان مصنوعی تجربه کنید، نخواهید داشت.
علاوه بر آن این نکته را فراموش نکنید که دندانهای مصنوعی ممکن است لبخند شما را زیباتر و خاصتر کنند.
غذا خوردن پس از نصب دندانهای مصنوعی
ممکن است پس از نصب دندان مصنوعی جدید در دهان خودتان، متوجه شوید که نمیتوانید مانند گذشته غذا بخورید. غذا خوردن با دندانهای مصنوعی جدید نیاز به تمرین و صبوری دارد. ممکن است تا چند هفته احساس کنید که نمیتوانید به خوبی غذا بخورید. به همین خاطر باید برای عادت کردن به دندان مصنوعی، ابتدا با غذاهای نرم آغاز کنید که نیازی به جویدن زیاد غذاها نداشته باشید.
زمانی که به دندان مصنوعی جدید نصب شده در دهان خودتان عادت کردید، میتوانید رژیم غذایی عادی داشته باشید. با این حال باز هم باید در هنگام جویدن غذاهای سفت احتیاط کنید. از خوردن خوراکیهای بسیار چسبنده و سفت خودداری کنید. به طور مثال جویدن آدامس با این دندانها مشکلات زیادی را به وجود خواهد آورد.
تغییر صحبت کردن پس از دندان مصنوعی
ممکن است پس از نصب دندان مصنوعی متحرک یا ثابت متوجه شوید که نحوه صحبت کردن شما دچار تغییر شده است. به طور مثال برای تلفظ برخی از کلمات با مشکل مواجه میشوید. یا اینکه نتوانید کلمات دشوار را با صدای بلند تمرین کنید. اما این موضوع موقتی بوده و به مرور زمان به دندانهای مصنوعی عادت خواهید کرد.
اگر متوجه یک صدای کلیک در هنگام صحبت کردن شدید، با دندانپزشک یا دندانساز خود تماس بگیرید. ممکن است پروتزهای مصنوعی دندان هنگام صحبت کردن، خندیدن و یا سرفه لیز بخورند و در جای نامناسبی قرار گیرند. میتوانید با کمی تکان دادن دندان مصنوعی، صحبت کردن بدون مشکل داشته باشید.
بررسی انواع دندان مصنوعی
بعد از صحبت درباره اقدامات مربوط به نحوه تهیه و خرید دندان مصنوعی حال به انواع متفاوت دندانهای مصنوعی میپردازیم:
دندان مصنوعی کامل
این نوع دندان مصنوعی که دست دندان کامل هم نامیده میشود، برای افرادی مناسب است که به طور کامل دندانهای خودشان را از دست دادهاند و هیچ دندانی ندارند.
برای تهیه این نوع دندان مصنوعی معمولاً دندانپزشک تمامی دندانها و ریشه آنها را از لثه خارج میکند. بعد از گذشت حدود دو الی سه ماه و التیام کامل لثه، روند شروع قالبگیری آغاز میشود.
به یاد داشته باشید گذشت زمان طولانیتر برای فک مناسب نیست و موجب تحلیل آن میشود پس اکیداً توصیه میکنیم که وقتی بیماری دندانهای باقیمانده نامناسبی داشت و اقدام به کشیدن آنها کرد بعد از گذشت مدت زمان ذکر شده و التیام لثه، مراحل قالبگیری جهت ساخت دست دندان را شروع کند.
معمولاً افراد مسن از این نوع دست دندان استفاده میکنند. اما افراد جوان هم به دلایلی که دیگر دندانهایشان قابل نگهداری نیست میتوانند از دندان مصنوعی کامل استفاده کنند. نکتهای که اینجا وجود دارد این است که ساخت دندان مصنوعی برای افراد جوان مهارت بالایی را طلب میکند به همین جهت سعی کنید در انتخاب دندانساز یا دندانپزشک خود دقت کافی را داشته باشید.
مدت زمان ساخت دندان مصنوعی کامل توسط دندانسازان لابراتوار دندانسازی (های دنت) تقریبا 30 تا 40 روز کاری زمان میبرد.
خاطر نشان میکنیم که افراد زیادی از شهرهای مختلف ایران تشریف میآورند که با هماهنگی از قبل، برایشان مراحل ساخت دندان مصنوعی برنامهریزی شود، نگران نباشید و با خیال راحت مراجعه کنید.
دندان مصنوعی تکهای
دندان مصنوعی تکهای که در اصطلاح تخصصی دندان مصنوعی پارسیل گفته میشود، تنها جایگزین دندانهای از دست رفته در بخشهای خاصی از دهان است. یعنی بیمار بخشی از دندانهای خود را از دست داده و برای همان بخش نیازمند جایگزین است.
حال این دندان مصنوعی تکهای خود به سه روش ساخته میشود که هر کدام علاوه بر تکنیک ساخت، از نظر قیمت هم با یکدیگر متفاوت هستند.
1- دندان مصنوعی تکهای کروم کبالت
کروم کبالتها نوعی از دندان مصنوعی تکهای با ساختار فلزی هستند. ساختار فلزی کروم کبالت از طرفی استحکام پروتز را بالا میبرد و از طرفی دیگر میتواند گیر خوبی از دندانهای باقیمانده بگیرد.
قیمت آن نسبت به دو مورد بعدی بیشتر است. نمایان شدن کروشههای فلزی از ضعفهای این نوع دندان مصنوعی است که بعضی از بیماران از آن ناراضی هستند.
2- دندان مصنوعی تکهای آکریلی
گزینه دوم دندان مصنوعی تکهای آکریلی است که دقیقاً مشابه دست دندان یا همان دندان مصنوعی کامل است با این تفاوت که برای بخشی از فک استفاده میشود نه تمام آن.
3- دندان مصنوعی فلکسیبل (ژله ای)
دندان مصنوعی فلکسیبل یا انعطاف پذیر در جامعه به عنوان دندان مصنوعی ژلهای شناخته میشود. این نوع دندان مصنوعی برای هر فردی مناسب نیست و بعد از ویزیت مشخص میشود کدام نوع برای هر شخص مناسب است.
باید دقت داشت که انتخاب گزینه مناسب توسط دندانساز یا دندانپزشک مشخص میشود و انتخاب صحیح باعث میشود که بعدها در روند جویدن و خورد کردن غذا مشکلی برای شما ایجاد نگردد.
این دندانها معمولاً با ظرافت و زیبایی بسیار بالایی در لابراتوار دندانسازی (های دنت) طراحی و ساخته میشوند.
دندان مصنوعی ثابت
اُوردنچر که عامه مردم تحت عنوان دندان مصنوعی ثابت از آن یاد میکنند در حقیقت ترکیبی از دندان مصنوعی کامل با ایمپلنت است.
همانطور که قبلاً هم توضیح دادیم پروتزهای متحرک معضلاتی برای بعضی بیماران دارد. یکی از این معضلها وجود فکهای ضعیف آنهاست که گیر خوبی را برای نگه داشتن دست دندان ایجاد نمیکند و بیماران از لقی پروتز خود اغلب در فک پایین ناراحت و گلایهمند هستند.
با رشد ساخت و فراگیری ایمپلنت طرح درمان اُوردنچر هم در حوزه پروتز دندان قوت گرفت. اُوردنچر از دو تا چهار ایمپلنت کمک میگیرد تا گیر پروتز را فراهم کند و این ایمپلنتها هستند که تحلیل و ضعف فک بیمار را جبران میکنند.
دندان مصنوعی، کامل در ایمپلنتها چفت میشود. خیلیها فکر میکنند این دندان مصنوعی ثابت است در صورتی که اگر دقت کنیم این نوع از پروتز دندان جزء پروتزهای متحرک است چون شخص میتواند آنها را از روی ایمپلنتها بردارد و از دهان خارج کند، ایمپلنتها صرفاً گیر دندان مصنوعی را تامین میکنند.
شاید سوال پیش بیاید که چرا وقتی ایمپلنت انجام دادیم باز از دندان مصنوعی استفاده کنیم؟ چون فرق دندان مصنوعی با ایمپلنت برای انجام پروتز دندان ثابت ایمپلنت حداقل نیاز به شش تا هشت ایمپلنت برای یک فک است. حال شما با دو ایمپلنت میتوانید از دندان مصنوعی اُوردنچر که دارای گیر کافی است بهرهمند شوید.
اُوردنچر در فک بالا سقفی ندارد و به همین دلیل، حس اضافی بودن را در دهان شما کم میکند.
دندان مصنوعی برای جوانان
متاسفانه باید بگوییم که از دست دادن دندانها ممکن است در سنین پایین یعنی در جوانی هم اتفاق بیفتد. بعضی از افراد فکر میکنند دندان مصنوعی فقط برای افراد سالخورده گزینه مناسبی است در حالی که حتی دندان مصنوعی برای افراد جوان نیز تجویز میشود. شاید این مطلب برای شما عجیب به نظر برسد ولی باید بگوییم که متاسفانه واقعی بوده و افراد جوان نیز گاهی اوقات به دندان مصنوعی نیاز دارند.
داشتن دندانهای سالم هم از نظر زیبایی و هم از نظر اعتماد به نفس تاثیر بسیار زیادی روی افراد دارد. علاوه بر آنکه وجود دندانهای سالم سلامت دستگاه گوارش را نیز تضمین میکند.
نمونهکارهای دندان مصنوعی
در این برگه سعی شده عکسهای دندان مصنوعی کار شده در مجموعه (های دنت) قرار داده شود.
ترکیبی از متریال درجه یک، طراحی دیجیتال و لبخند در دندان مصنوعی و هنر دست همکارانم موجب نتایجی شده که میبینی، یعنی به وجود آمدن دندان مصنوعی متحرک زیبا. داستان آنها را هم سعی کردم خیلی کوتاه بهت بگم، البته این نکته رو اضافه کنم که تعداد بسیار بسیار محدودی نمونه کار قرار داده شده.
نمونه کارهای بیشتر داخل کلینیک است که فقط مراجعین بصورت حضوری میتوانند مشاهده کنند.
به 20 سوال زیر توجه کنید
-
1
دندان مصنوعی باکیفیت دقیقاً باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
-
2
بهترین نوع دندان مصنوعی کدام است؟
-
3
برای دندانهای تکی و چندتایی بهترین نوع دندان مصنوعی چیست؟
-
4
بیمههای مختلف چه مقدار از مبلغ دندان مصنوعی را می پردازند؟
-
5
عوارض دندان مصنوعی چی میتونه باشه؟
-
6
ویژگیهای مهمی که دندان مصنوعی برای افراد جوان باید داشته باشد؟
-
7
هزینه بهترین دندان مصنوعی برای هر دو فک چقدر است؟
-
8
دندان مصنوعی ژلهای چه خطراتی میتواند داشته باشد؟
-
9
داستان دندان مصنوعی پروتز ثابت چی هست؟
-
10
اینکه برویم محلات و برایمان دندان بسازند خوبه؟
-
11
بهترین مرکز دندان مصنوعی در ایران کجاست؟
-
12
وقتی لثه صاف داریم باید چیکار کنیم؟
آیا راهکاری هست؟
-
13
چیکار کنیم زخمهای متوالی و دردناک بعد از گذاشتن دندان مصنوعی برایمان اتفاق نیافتد؟
-
14
زخمهای لثه به وجود آمده را چطور بهبود بدیم؟
-
15
مشکلات دندان مصنوعی چه مواردی هست؟
-
16
اگر دندان مصنوعی بد ساخته شود وارد چه مشکلاتی میشوم؟
-
17
خوبه که از چسب دندان استفاده کنیم؟
-
18
علت سیاه شدن لثه دندان مصنوعی چی هست؟
-
19
هزینه دست دندان خوب کامل اوردنچر چقدر هست؟
-
20
دندان مصنوعی بدون کام یا بدون سقف کیفیت لازم را خواهد داشت؟
پاسخ تمام سوالات بالا را در قالب یک ویدیو آماده کردهایم که میتوانید فرم زیر را تکمیل کنید تا لینک آن برایتان ارسال شود
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
مراحل ساخت دندان مصنوعی
مراحل ساخت دندان مصنوعی در لابراتوار (های دنت) حدود 30 تا 40 روزکاری زمان نیاز دارد و در این مدت بیمار باید چند جلسه به لابراتوار مراجعه کند. ابتدا تشخیص اولیه و همچنین قالبگیری و بایت روی موم مخصوص دندانپزشکی انجام میشود تا ابعاد عمودی و موقعیت صحیح فک تعیین گردد. برای راحتی بیمار هم میتوان از دندان مصنوعی فوری استفاده کرد چون پس از کشیدن دندان نباید چندین هفته منتظر بمانید تا دهانتان بهبود یابد.
بعد از ساخت، یک نمونه برای اطمینان از رضایت بیمار از رنگ و اندازه بودن در اختیار وی گذاشته میشود. در پایان دندان مصنوعی نهایی در دهان بیمار قرار داده میشود و دستکاریهای جزئی انجام میشود.
همان طور که گفته شد مرحله اولیه قالبگیری از فک با استفاده از مواد مخصوص است. دندانساز اندازهگیریهای لازم را نیز انجام میدهد تا چگونگی ارتباط فکها با هم و فضای بین آنها (ارتباط بایت) را تعیین کند.
رنگ و سایه رنگ دندانهای طبیعی نیز در نظر گرفته میشود و در نهایت قالب، بایت و سایه رنگ به صورت کاملاً سفارشی ساخته شود.
لابراتوار دندانسازی مدلی از فک را تهیه میکند، دندانها را روی پایه مومی میگذارد و موم را به گونهای شکل میدهد که کاملاً شبیه فرم مورد نظر دندان نهایی شود. معمولاً یک نمونه مومی امتحانی به جهت بررسی بهتر قبل از اتمام ساخت پروتز دندان ساخته میشود.
ساخت دندان مصنوعی در لابراتوار به روش “ریختهگری با مدلهای مومی” اتمام مییابد. مدل مومی آماده میشود، موم اضافی برداشته میشود و فضای باقیمانده با پلاستیک صورتی رنگ خمیری پر میشود. سپس دندان مصنوعی آماده استفاده است.
عادت کردن به دندان مصنوعی
دندان مصنوعی جدید تا چند هفته آزار دهنده است و بیمار از وجود جسمی حجیم در دهان خود ناراحت است. در هر حال دهان در نهایت به وجود پروتز عادت میکند.
بیمار باید قدری شیوه گذاشتن و برداشتن دندان مصنوعی را تمرین کند. به بیمار توصیه میشود که اول غذاهای نرم آن هم در قطعات کوچک میل کند. غذا را با دندانهای هر دو طرف بجود تا فشار یکسان روی تمام دندانهای مصنوعی وارد شود و از خوردن خوراکیهای چسبناک یا سفت مانند آدامس پرهیز کند.
به بیماران توصیه میشود که در ابتدا به طور تمام وقت از دندان مصنوعی استفاده کنند. شاید این استمرار ناراحتی موقتی به دنبال داشته باشد، اما سریعترین راه برای مشخص شدن نقاطی از دندان مصنوعی است که نیاز به دستکاری و اصلاح دارد. اگر دندان مصنوعی فشار زیادی به یک ناحیه معین وارد کند، آن نقطه زخم خواهد شد.
دندانساز تغییرات جزئی در پروتز ایجاد میکند تا استفاده از آن راحتتر شود. پس از آن که دندان مصنوعی توسط دندانساز دستکاری شد، بیمار باید آن را شبها قبل از خواب دربیاورد و صبح مجدد در دهان بگذارد.
مراقبت از دندان مصنوعی
بهترین کار این است که هنگام مسواک زدن دندان مصنوعی روی حوله تاشده یا مقابل روشویی پر از آب بایستید تا اگر پروتز از دستتان افتاد، نشکند. دندان مصنوعی را هر روز ترجیحاً با مسواک مخصوص پروتز دندان مسواک بزنید تا پلاک و ذرات غذا از روی آن زدوده شود و لکههای دائمی روی آن ایجاد نشود.
از مسواک سخت استفاده نکنید، چون ممکن است دندان مصنوعی آسیب ببیند. دندانهای زیر گیرههای فلزی دندان مصنوعی را با دقت بیشتری تمیز کنید، چون پلاکهای گیر افتاده زیر گیرهها احتمال پوسیدگی را افزایش میدهد.
مایع دستشویی یا ظرفشویی ملایم نیز برای پاک کردن دندان مصنوعی مناسب است. دیگر پاک کنندههای خانگی و بسیاری از خمیردندانها سطح پروتز را خراش میدهند، بنابراین نباید از آنها برای تمیز کردن دندان مصنوعی استفاده کنید.
اگر دندان مصنوعی را مرطوب نگه ندارید، به مرور شکل خود را از دست میدهد. دندان مصنوعی را شبها در محلول مخصوص یا آب قرار دهید. البته اگر دندان مصنوعی گیره فلزی داشته باشد، رنگ فلز در اثر تماس مداوم با محلول کدر میشود.
استفاده از دندان مصنوعی کامل مجوزی برای کوتاهی در رعایت بهداشت دهان و دندان نیست. بنابراین هر روز صبح قبل از گذاشتن دندان مصنوعی در دهان لثهها، زبان و سقف دهان (کام) را با مسواک نرم مسواک بزنید تا پلاک زدوده شود و گردش خون در دهان تحریک شود. رژیم غذایی متعادلی را در پیش بگیرید و با انتخاب مواد مغذی سلامت دهان خود را حفظ کنید.
چه مدت بعد از کشیدن دندان میتوان دندان مصنوعی گذاشت؟
معمولا لازم است حدود یک الی دو ماه از کشیده شدن دندانها بگذرد تا بافت لثه کاملا ترمیم یابد.
در صورتیکه مدت زیادی از کشیده شدن دندانها گذشته باشد و استخوان فک از بین رفته باشد، معمولا نیاز است که از دو پیچ به نام ایمپلنت دندان در فک استفاده شود تا دندان مصنوعی به کمک آن گیر بیشتری داشته باشد.
قیمت دندان مصنوعی که در لابراتوار دندانسازی (های دنت) ساخته و بدست بیمار میرسد برای هر فک عددی بین 25 الی 50 میلیون تومان (البته این مبلغ مربوط به تیرماه سال 1403 است و احتمال افزایش قیمت، وجود دارد) بسته به نوع جنس، کیفیت کار، هنر دست سازنده و چندین پارامتر دیگر تعیین میگردد.
همینطور قیمت بهترین دندان مصنوعی معمولاً به تعداد دندانهای استفاده شده، جنس دندانها و فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد.
پس هیچگاه نمیتوان یک قیمت از پیش تعیین شده را بطور یکسان برای انواع متفاوت دندانهای مصنوعی ارائه کرد. نیاز هست در ابتدا شخص ویزیت شود تا طرح درمان، حجم درمان و نوع کیفیت ساخت مشخص شود، سپس با در نظر گرفتن این موارد قیمت اعلام خواهد شد.
شما میتوانید از طریق شمارههای زیر با لابراتوار دندانسازی (های دنت) تماس داشته باشید، کارشناسان ما سوالاتی درباره شرایط فکی و دندانی شما میپرسند تا نسبت به شرایط دندانی فعلی شما آگاهی پیدا کنند و متناسب با شرایط شما قیمت دندان مصنوعی را به شما اعلام میکنند.
جدول قیمت دندان مصنوعی (با طراحی دیجیتال)
تیر ماه 1403
دندان مصنوعی (تک فک)
|
مبلغ به تومان
|
---|---|
دندان مصنوعی کامل با دندان اسپانیایی (هر فک)
|
35.000.000
|
دندان مصنوعی کامل با دندان ژاپنی (هر فک)
|
25.000.000
|
دندان مصنوعی کامل با دندان اروپایی ایوکلار آلمان اصل (هر فک)
|
50.000.000
|
دندان مصنوعی (دو فک)
|
مبلغ به تومان
|
---|---|
دندان مصنوعی کامل با دندان اسپانیایی (دو فک)
|
47.000.000
|
دندان مصنوعی کامل با دندان ژاپنی (دو فک)
|
35.000.000
|
دندان مصنوعی کامل با دندان اروپایی ایوکلار آلمان اصل (دو فک)
|
77.000.000
|
دندان مصنوعی (با طراحی دیجیتال)
|
هزینه دندان مصنوعی متحرک (ژاپنی) به تومان
|
هزینه دندان مصنوعی متحرک (اروپایی) به تومان
|
---|---|---|
پروتز پارسیل آکریلی هر فک
|
30.000.000
|
37.000.000
|
پروتز پارسیل کروم کبالت هر فک
|
38.000.000
|
45.000.000
|
پروتز پارسیل فلکسی/ژله ای هر فک
|
33.000.000
|
39.000.000
|
| به تعداد و شرایط دندانی بستگی دارد |
دندان مصنوعی
|
هزینه دندان مصنوعی متحرک (هر دندان) به تومان
|
---|---|
فلیپر
|
5.500.000
|
تعمیر
|
2.500.000
|
اطلاعات درباره تعمیر دندان مصنوعی
اقدامات مربوط به تعمیر دندان مصنوعی مهارت و تخصص خاص خود را میطلبد. از اینرو، تعمیر دندان مصنوعی کاری حساس است که باید به لابراتوارها و مراکز متخصص و مجرب سپرده شود. تعمیر دندان مصنوعی با توجه به نوع شکستگی دندان ممکن است کاری سخت یا راحت باشد. اما، اغلب اوقات تعمیر دندانهای مصنوعی کاری ممکن است.
برای این کار به مواد اولیه و تجهیزات خاصی نیاز است و در مراکز تخصصی این کار بسیار بهتر از روش خانگی آن صورت میپذیرد.
مزایای دندان مصنوعی
دندان مصنوعی دارای مزایای متعددی است که میتواند برای افراد با دندانهای از دست رفته مفید باشد. برخی از این مزایا عبارتند از:
دندانهای مصنوعی به بهبود زیبایی صورت کمک میکنند و میتوانند ظاهر طبیعی دندانها را بازیابی کنند. با جایگزینی دندانهای از دست رفته، فرم و ساختار چهره حفظ میشود.
دندانهای مصنوعی به افراد کمک میکنند تا بهتر بجوند و واضحتر صحبت کنند. دندانهای از دست رفته میتوانند این عملکردها را مختل کنند و دندان مصنوعی این مشکل را حل میکند.
داشتن لبخند کامل و سالم به افراد احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری میدهد. این موضوع به خصوص در تعاملات اجتماعی و کار اهمیت دارد.
دندانهای مصنوعی را میتوان با گذر زمان تنظیم و تعویض کرد. اگر با تغییرات فک و لثه سازگار نباشند، امکان تغییر یا ساخت مجدد آنها وجود دارد.
دندانهای مصنوعی به جلوگیری از جابجایی دندانهای باقیمانده و کاهش فشار روی آنها کمک میکنند. این میتواند به حفظ سلامت کلی دندانها و لثهها کمک کند.
دندانهای مصنوعی به جلوگیری از جابجایی دندانهای باقیمانده و کاهش فشار روی آنها کمک میکنند. این میتواند به حفظ سلامت کلی دندانها و لثهها کمک کند.
دندانهای مصنوعی به جلوگیری از جابجایی دندانهای باقیمانده و کاهش فشار روی آنها کمک میکنند. این میتواند به حفظ سلامت کلی دندانها و لثهها کمک کند.
دندانهای مصنوعی میتوانند در اشکال و انواع مختلفی ساخته شوند که بسته به نیاز و شرایط هر فرد متفاوت است.
معایب استفاده از دندان مصنوعی
اگرچه استفاده از پروتز دندان می تواند کمک زیادی به بازگرداندن افراد به زندگی عادی کند، اما این روش نیز دارای معایب و نقاط ضعف است. معمولا افرادی که از این دندانها، به ویژه پروتزهای مصنوعی متحرک کامل، استفاده میکنند، اغلب از لق شدن دندان مصنوعی شکایت می کنند.
جمعبندی
به طور کلی با گذشت زمان دندانهای ما دچار تغییرات زیادی میشوند. قاعدتاً مراقبت از دندانها به شما کمک میکند تا برای مدت زمان طولانیتری شانس نگه داشتن دندانهای طبیعی خودتان را داشته باشید. اما متاسفانه دیر یا زود همۀ ما به استفاده از انواع دندان مصنوعی نیاز پیدا خواهید کرد.
در این شرایط انتخاب بهترین و با کیفیتترین دندان مصنوعی بسیار حیاتی و مهم است. تیم تولید محتوای (های دنت) در این محتوا تلاش کرد تا به طور کامل به معرفی انواع دندان مصنوعی و توضیحاتش بپردازد و به شما کمک کند تا پاسخ سوالات خود را بدست آورید.
شما نیز سعی کنید با تحقیقات گسترده و صحبت با متخصصان کارکشته همانند دندانسازان مجموعه (های دنت)، بهترین دندان مصنوعی را برای خودتان تهیه و از آن بهره ببرید.
به این موضوع توجه داشته باشید که انتخاب یک دندانساز متبحر، درست به اندازه انتخاب نوع مناسب دست دندان پراهمیت است. چون یک دست دندان مناسب باید از نظر عملکرد یعنی غذا خوردن، از نظر تکلم یا صحبت کردن و در نهایت از نظر زیبایی بتواند برای شخص کارآمد باشد.
سعی کنید که به سراغ لابراتوار، دندانپزشک و یا دندانسازی بروید که در زمینۀ کاری خودشان تخصص کافی را دارند. تنها در این صورت است که شما میتوانید از بهترین و با کیفیتترین خدمات بهره ببرید.
سوالات متداول
چه افرادی باید دندان مصنوعی خودشان را تعویض کنند؟
دندان مصنوعی باکیفیت باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
یک دندان مصنوعی باکیفیت باید سه ویژگی زیر را داشته باشد:
- عملکرد خوب: دندان مصنوعی باید کارایی داشته باشد و در غذا خوردن مشکلی ایجاد نکند.
- عدم اختلال در صحبت کردن: افردا باید بتوانند تمام آواهای صدایی را به درستی با دندان مصنوعی ادا کنند.
- زیبایی: متناسب با چهره فرد و فیزیک صورت او باشد و طبیعی جلوه کند.
بهترین نوع دندان مصنوعی کدام است؟
تعریف بهترین نوع دندان مصنوعی برای هر شخص متفاوت است، چون شرایط فکی افراد با یکدیگر متفاوت است. سن، شرایط فیزیکی بدن، تجربه استفاده قبلی از دندان مصنوعی و حتی بیماریهای زمینهای از مواردی هستند که در انتخاب دندان مصنوعی برای هر شخص تاثیرگذارند.
پس برای هر فرد طرح درمان مختص خودش داده میشود. افردا ویزیت میشوند و بررسی میشود که بهترین نوع تکنیک ساخت دندان مصنوعی متناسب با شرایط آن شخص چیست.
بهترین نوع دندان مصنوعی جایگزین برای دندانهای تکی یا چندتایی چیست؟
درصورتی که قصد استفاده از دندان مصنوعی برای بخشی از دندانهای خود دارید، دندان مصنوعی پارسیل به شما پیشنهاد میشود که انواع مختلفی دارد. دندان مصنوعی پارسیل شامل سه دسته کروم کبالت، آکریلی و فلکسیبل میشوند.
فلکسیبل ها به نسبت بقیه موارد آسیب کمتری به دندانهای طبیعی فرد وارد میکنند و موفقتر عمل کردهاند. در حالی که کروم کبالت و آکریلی تا حدی باعث پوسیدگی و لق شدن بقیه دندانهای طبیعی مجاور میشدند.
عوارض دست دندان چیست؟
عوارض پروتز متحرک بیشتر از هر چیزی به ساخت اصولی آن بستگی دارد. هر نوع پروتز دندانی که اصولی و با کیفیت ساخته شود عملکرد خوبی دارد.
ولی اگر اصولی ساخته نشود میتواند پیامدهای زیادی چون زخم کردن لثه، لقی دندان مصنوعی، اختلال در تکلم، تحلیل فک و ضعیف شدن آن پس از یک مدت استفاده، داشته باشد.
قیمت و هزینه بهترین دندان مصنوعی برای هردو فک چقدر است؟
در تعیین قیمت دندان مصنوعی دو پارامتر مهم دخیل هستند. متریال استفاده شده و میزان مهارت و تخصص فردی که دندان مصنوعی را میسازد. با توجه به این موارد قیمتها متفاوت است.
دندان مصنوعی پروتز ثابت چیست؟
چیزی تحت عنوان دندان مصنوعی پروتز ثابت وجود ندارد. دندان مصنوعی ها متحرک و قابل بیرون آوردن و گذاشتن هستند.
گاها منظور افراد از دندان مصنوعی پروتز ثابت همان اوردنچر است. اوردنچرها ترکیبی از پروتز متحرک و ایمپلنت هستند که پروتز متحرک گیر خود را از دو تا چهار ایمپلنت میگیرد. اوردنچر نیز متحرک است.
آیا محلات برای تهیه دندان مصنوعی گزینه خوبی است؟
سالیان سال است که محلات به عنوان یکی از شهرایی معروف شده است که دندان مصنوعی با قیمت خیلی کم و مدت زمان خیلی کوتاه مثلا یک روزه ارائه میدهد.
افراد متخصصی که دندان مصنوعی میسازند به شدت این موضوع را رد میکنند و غیر ممکن میدانند. چون از متریالهایی استفاده میکنند که زود ستینگ میشوند و عوارض خاص خودشان راه به همراه دارند. عملکرد خوبی نخواهند داشت و باعث آسیب به فک افراد میشوند.
بهترین مرکز دندانسازی در ایران کجاست؟
چون از دیرباز اکثرا دندانسازان تجربی به ساخت پروتز متحرک مشغول بودند، افراد متخصصی که با علم، تخصص و تجربه دندان مصنوعی بسازند، بسیار کم هستند.
مجموعه های دنت با کمک متخصصان متبحر در این زمینه این امکان را برای شما فراهم کرده است که بتوانید بهترین پروتز متحرک را متناسب با شرایط فکی و فیزیکی خود تهیه کنید.
اگر لثه صاف باشد چاره چیست؟
برای ناحیه بی دندانی دو طرح درمان درنظر گرفته شده است. ایمپلنت و یا پروتز متحرک.
لثه صاف باید در جلسه ویزیت بررسی شود و طرح درمان مناسب آن پیشنهاد شود.
آیا استفاده از چسب دندان توصیه میشود؟
استفاده از چسب دندان هیچ پایه علمی ندارد. این متریال با ایجاد یک حالت لزج مانند باعث افزایش گیر به کام فرد میشود. این چسب به مرور زمان توسط بزاق حل میشود و وارد سیستم گوارش میشود که باعث بروز عوارض خاصی میشود. استفاده از این چسبها اصلا توصیه نمیشود.
آیا گذاشتن دندان مصنوعی باعث تغییر چهره یا لبخند من می شود؟
پروتز دندان بسیار شبیه دندانهای طبیعی ساخته می شوند و تفاوتهای جزئی در شکل ظاهری آنها وجود دارد. در واقع دندان مصنوعی برای بهبود زیبایی چهره و لبخند طراحی می شود نه بدتر کردن آن. با استفاده از پروتز، جای خالی دندانها پر شده و پشتیبانی خوبی از گونه و لب ایجاد می شود در نتیجه صورت پرتر و جوانتر به نظر می رسد و اطراف دهان کمتر چروک می خورد.
روش استفاده از دندان مصنوعی چگونه است؟
ابتدا که دندان را در دهان می گذارید ممکن است حس عجیبی داشته باشید اما خیلی زود به آن عادت می کنید. در ابتدا از شما خواسته می شود تمام وقت (از جمله موقع خواب) پروتز را در دهان بگذارید تا به آن عادت کنید. به شما گفته می شود از چه زمانی دیگر باید شبها موقع خواب پروتز را در بیاورید. همیشه لازم نیست حتما موقع خواب آن را در بیاورید اما این کار باعث می شود لثه استراحت کند و کمتر صدمه ببیند. هنگامی که دندان مصنوعی را از دهان در می آورید، باید آن را مرطوب نگه دارید تا خراب نشود. مثلا در یک لیوان حاوی آب یا کیسه پلی اتیلن حاوی مقداری پشم یا پنبه مرطوب و یا در محلول شوینده دندان مصنوعی بگذارید تا پروتز خشک نشود و شکل آن تغییر نکند.
اگر دندان مصنوعی را مرتبا تمیز نکنیم چه می شود؟
اگر دندان مصنوعی را خوب تمیز نکنید، مشکلاتی مانند بوی بد دهان، پوسیدگی دندانهای طبیعی، عفونت لثه و بر فک دهان ممکن است ایجاد شود. حداقل دو بار در روز باید دندان مصنوعی تمیز شود.
چه کسانی نباید از چسب دندان مصنوعی استفاده کنند؟
کسانی که پروتز دندانشان به دلیل اندازه و منطبق نبودن بر لثه، لق است. اگر در این شرایط به جای تنظیم یا ترمیم پروتز، با چسب آن را محکم کنید به مرور لثه و استخوان تحت فشار زیاد قرار گرفته و تخریب می شود. هر چه زودتر برای اصلاح دندان مصنوعی باید به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر مدت زمان زیادی است که دندانپزشک دندان مصنوعی تان را چک نکرده است پیش از استفاده از چسب دندان باید به دندانپزشک مراجعه کنید. دندان مصنوعی روی لثه و استخوان فک مینشیند. لثه و استخوان به مرور تحلیل می روند و کوچک می شوند. بنابراین ممکن است مشکل در واقع از تغییر ساختارهای دهان و نیاز به دندان مصنوعی جدید باشد. اگر نمیتوانید بهداشت دهان را درست و دقیق رعایت کنید از چسب دندان استفاده نکنید. اگر چسب دندان به مدت طولانی استفاده شود به خصوص هنگامی که دفعات کمتری برای معاینه به دندانپزشک مراجعه می کنید و یا مقدار زیادی چسب دندان استفاده می کنید یا دفعات آن زیاد است، باید استفاده از چسب را کنار بگذارید و به دندانپزشک مراجعه کنید. استفاده طولانی یا مقدار زیاد چسب میتواند به معنی نیاز به تنظیم یا تعویض دندان مصنوعی باشد. اگر به چسب یا هر یک از ترکیبات آن آلرژی دارید نباید آن را استفاده کنید.
چه مدت بعد از کشیدن دندان میتوان دندان مصنوعی گذاشت؟
معمولا لازم است حدود یک الی دو ماه از کشیده شدن دندانها بگذرد تا بافت لثه کاملا ترمیم یابد.
مقالات سایت
هرآنچه سؤال یا مُشکلی در ارتباط با این مقاله دارید از طریق دیدگاه در میان بُگذارید، دیدگاه شما بدون پاسخ نخواهد ماند.
زینب رحیم زاده
تکنسین پروتزهای دندانیعاشق آلبالو یخ زده با نمک، کار و خانواده: بیش از ۱۵ ساله در زمینه ساخت پروتزهای دندانی بهویژه ایمپلنت و زیبایی فعالیت میکنم. تلاش میکنیم تا وبسایت های دنت محیط مفید و اثربخشی برای دندانپزشکان و دندانسازان کشورم باشد.
- اگر بهدنبال همکاری با لابراتوار حرفهای هستید، همین الان تماس بگیرید
چقدر این مطلب مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز شما مشخص شود!
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 418
اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز میدهید
متاسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!
اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!
به ما بگویید چگونه میتوانم این مطلب را بهبود بخشم؟
- خانم رحیم زاده
- 1401-08-01
- 22418 بازدید
10 دیدگاه برای “انواع دندان مصنوعی و قیمت آن”
سلام میشه بدون کشیدن ریشه دندون پوسیده روش دندون مصنوعی زله ای گذاشت ممنونم جواب میدین
درود بر شما
جهت کسب اطلاعات بیشتر حتما با کارشناسان بخش خدمات مجموعه تماس داشته باشید.
021-28429970
آیا با گذاشتن دندان مصنوعی ژله ای امکان جدا شدن و بیرون آمدن از دهان بصورت ناگهانی وجود دارد؟
درود بر شما
خیر، چنانچه دندان مصنوعی ژله ای به صورت اصولی و متناسب با فک بیمار (دیجیتالی) ساخته شود، درصد افتادن این اتفاق بسیار کم است. جهت کسب اطلاعات بیشتر حتما با کارشناسان بخش خدمات مجموعه تماس داشته باشید.
۰۲۱-۲۸۴۲۹۹۷۰
سلام خسته نباشید ببخشید یک جوری قیمت میدید که اینگار از وضع مردم خبر ندارید توقع نداریم که برای مردم مجانی کار کنید ولی میتونید با قیمت منصفانه کار انجام بدید هم مردم راضی باشند هم خدای بالای سرمون مثلا مسلمونیم ، حالا خوبه خودتون لابراتور هم دارید پس هزینه ساخت براتون خیلی کمتر میشه واقعا چطوری میشه این قیمت رو هضم کنیم 5 م تا 60 م ،؟؟
درود بر شما جناب حبیب
۳ چیز قیمت یک دندان مصنوعی را مشخص میکند:
۱- متریال مصرفی دندان مصنوعی که حدود قیمت آن چیزی بین ۱۵۰.۰۰۰ هزار تومان تا ۳۰ میلیون تومان است.
۲- اینکه چقدر از طراح و سازندگان آن زمان بگیرد که دقیقاً به تعداد مراحل آن بستگی دارد. (مدلسازی چهره، طراحی لبخند، طراحی دیجیتال، قالبگیری، ساخت و …)
۳- شخص سازندۀ دندان مصنوعی میتواند فردی تازهکار باشد که این حرفه را بصورت تجربی یاد گرفته یا متخصص پروتزهای دندانی باشد و هزینه ساخت چیزی بین ۵ میلیون تا +۶۰ میلیون تومان متغیر است.
در نهایت این انتخاب یک شخص است که سلامتی خود را به چه کسی بسپارد.
آیا بیمه هم خدمات دندانسازی را پوشش میدهد ؟
درود بر شما
بله، در برخی از لابراتوارهای دندانسازی سراسر کشور این امکان وجود دارد.
مگه ساخت یکدست دندان مصنوعی چقدر زمان وهزینه میبره که هرکس برای خودش یک قیمت میده تنها صنفی که هیچ نظارتی نمیشه همین صنف دندانپزشکی ودندانسازی هست خدائی انصاف هم خوب چیزیه مگه تو این مملکت مردم چقدر درآمد دارن که برای یکدست دندان مصنوعی که ساختش چند ساعت بیشتر زمان نمیبره مبلغی بین ۳۰ میلیون تا ۶۰دمیلیون باید پرداخت کنن
درود بر شما
3 چیز قیمت یک دندان مصنوعی را مشخص میکند:
1- متریال مصرفی دندان مصنوعی که حدود قیمت آن چیزی بین 150.000 تومان تا 30 میلیون تومان است.
2- اینکه چقدر از طراح و سازندگان آن زمان بگیرد که دقیقاً به تعداد مراحل آن بستگی دارد. (مدلسازی چهره، طراحی لبخند، طراحی دیجیتال، قالبگیری، ساخت و …)
3- شخص سازندۀ دندان مصنوعی میتواند فردی تازهکار باشد که این حرفه را بصورت تجربی یاد گرفته یا متخصص پروتزهای دندانی باشد و هزینه ساخت چیزی بین 5 میلیون تا +60 میلیون تومان متغیر است.
در نهایت این انتخاب یک شخص است که سلامتی خود را به چه کسی بسپارد.