معرفی کوتاه

آموزش دوره پروتز متحرک

پروتزهای متحرک یا دندان مصنوعی جزء گرایش و تخصصی از دندانسازی محسوب می‌شوند که از دیر باز دندانسازان تجربی در این حرفه مشغول به کار بوده‌اند. داشتن تخصص علمی و عملی پروتزهای متحرک بسیار ارزشمند است؛ زیرا همانطور که توضیح داده شد پروتزهای متحرک اصولی و دقیق بسیار نایاب و کم است. از طرفی دندانپزشکان نیز دغدغه داشتن لابراتوار پروتزهای متحرک حرفه‌ای و تخصصی دارند. در دوره آموزش دندان مصنوعی دقیقاً کسب تخصص حرفه‌ای پروتز متحرک از صفر تا صد مد نظر مجموعۀ (های دنت) است.

توضیحات

آموزش دوره پروتز متحرک (ساخت دندان مصنوعی)

منظور از آموزش دوره پروتز متحرک ساخت دندان مصنوعی برای افرادی با بی‌دندانی کامل در هر فک است. با پیشرفت علوم پزشکی و آمدن ایمپلنت‌های دندانی از طرح درمان‌های پروتز متحرک کاسته شده است اما با بالا رفتن متوسط طول عمر هنوز افراد زیادی نیازمند جایگزینی دندان‌های خود با دندان مصنوعی هستند. حتی در بعضی از شهرهای ایران تقاضای دندان مصنوعی بیشتر از انجام درمان‌های ایمپلنت است. در دوره جامع آموزش ساخت دندان مصنوعی، به‌صورت کلی مراحل ساخت پروتز کامل (یا متحرک) به‌صورت کاملاً علمی و عملی آموزش داده می‌شود.

حتی آموزش‌های مکملی مانند ساخت پروتزهای متحرک پارسیل آکریلی، ریلاین و ریپیرکردن (تعمیر کردن) نیز جزء سرفصل‌های آموزشی قرار دارد تا اینکه هنرجو دقیقاً متناسب با نیاز جامعه وارد این رشتۀ تخصصی شود و بتواند بدون هیچ دغدغه‌ای فعالیت ساخت پروتز را آموزش ببیند. 

شما عزیزان می‌توانید جهت اطلاع دقیق از نحوۀ برگزاری دوره جامع آموزش دندانسازی پروتز متحرک (یا کامل) با قسمت آموزش مجموعه لابراتوار دندانسازی (های دنت) در ارتباط باشید. کارشناسان مجموعه شما را راهنمایی خواهند کرد. شایان ذکر است که مجموعه (های دنت) علاوه بر بخش آموزش، بخش لابراتوار هم دارد و این راهنمایی دقیقاً از دِل سال‌ها تجربه کاری آن هم در سطح یک کشور است.

سرفصل‌های آموزش دوره پروتز متحرک

شایان ذکر است سرفصل‌ها به‌صورت کلی ارائه شده است و شامل جزئیات و ریز آموزش و تکنیک‌های متعدد است:

نکات آموزشی و مراحل ساخت دندان مصنوعی

با حضور ایمپلنت‌های دندانی، پروتز کامل به‌صورت ثابت مفهوم پیدا کرده است؛ اما ساخت پروتز کامل (یا متحرک) به‌عنوان راهنمای درمان ایمپلنت و حتی استفاده از آن در دوره‌ای که زمان التیام و بهبود استخوان اطراف ایمپلنت ضرورت پیدا می‌کند. 

قالب‌گیری در دندان مصنوعی

روش‌ها و تکنیک‌های قالب‌گیری و مواد مورد استفاده این مرحله در پروتز کامل باید بر مبنای عوامل بیولوژیکی استوار باشد. در هنگام قالب‌گیری نباید با حفره دهان مانند یک الگوی بی جان رفتار شود. قسمت‌های مختلف دهان از نظر میزان تحمل فشارها متفاوت هستند پس بایستی قالب‌گیری برای هر بخش از دهان به روش خاصی انجام گردد. عده‌ای قالب‌گیری را مهمترین مرحله از مراحل درمانی می‌دانند و از آن‌طرف عده‌ای هم اکلوژن را در درجۀ اهمیت اول قرار می‌دهند، ولی آنچه مسلم است، هر مرحله از ساختن پروتز، از اهمیت به‌خصوصی در درمان بیماران پروتز کامل برخوردار است.

بطور کلی دو مرحله قالب‌گیری در پروتز متحرک به‌عنوان قالب‌گیری اولیه و قالب‌گیری نهایی وجود دارد. حفظ سلامتی بافت‌ها تامین ساپورت، گیر، ثبات زیبایی از اهداف قالب‌گیری به شمار می‌رود. وقتی بتوانیم با یک قالب‌گیری، این اهداف را محقق کنیم حال می‌توانیم ادعایی بر صحت قالب‌گیری داشته باشیم. به هیچ وجه قالب‌گیری نباید ساده تصور شود زیرا باید بتوانیم یک همزیستی بین عضلات زنده دهان و پروتز بی جان برقرار کنیم. برای انجام قالب‌گیری از تری استفاده می‌شود، در قالب‌گیری اولیه از تری‌های آماده و در قالب‌گیری نهایی از تری اختصاصی یا قاشقک استفاده می‌شود.

تری اختصاصی مخصوص هر بیمار ساخته شده که مراحل ساخت آن با متریال مورد نظر در آموزش دوره پروتز متحرک به‌صورت کاملاً عملی صورت می‌پذیرد. برای قالب‌گیری فک بالا، بیمار بطور عمود و صاف نشانده می‌شود و برای فک پایین بیمار کمی از حالت صاف و عمود به طرف عقب متمایل می‌گردد به صورتی‌که در هر دو مورد وقتی دهان باز است سطوح اکلوزال موازی با سطح زمین باشد. ارتفاع صندلی هم باید طوری تنظیم شود که دهان بیمار هم سطح آرنج دندانپزشک یا دندانساز باشد تا تسلط کافی بر دهان وجود داشته باشد.  

روش‌های ساخت تری اختصاصی

با مواد مختلف و روش‌های مختلف، تری ساخته می‌شود که فقط به ذکر نام و مواد مصرفی اکتفا می‌گردد؛ بهترین روش که در نتیجه آن ساخت تری اختصاصی ایده‌آل انجام می‌گردد در آموزش دندان مصنوعی (پروتز متحرک) به‌صورت عملی آموزش داده می‌شود. 

نام چند روش ذکر شده:

  • روش Sprinkle-ON (با رزین‌های اتوپلی مریزه)
  • روش Finger-Adapted (با رزین‌های اتوپلی مریزه)
  • روش Vacuum-Adapted (با ورقه‌های ترمو پلاستیک وینیلیک)
  • روش Shellac (با ورقه‌های ترمو پلاستیک – شلاک)
  • روش Flasking (با رزین‌های آکریلیک پختکی)

بردرمولدینگ در پروتز متحرک (Boarder Molding)

به منظور فرم دادن لبه‌های تری جهت تعیین ضخامت و ارتفاع لبه‌های پروتز کامل و ایجاد (Boarder Seal) انجام می‌پذیرد. بهترین ماده جهت انجام این کار، کامپاند لوله‌ای سبز است. این ماده را به دفعات می‌توان نرم و اعمال عضلات را بر روی آن ثبت کرد. در صورت کمبود می‌توان به آن ماده اضافه کرد و در صورت اضافه بودن مواد، به راحتی می‌توان آنرا تراشید. کامپاند به راحتی به لبۀ تری در صورت خشک بودن می‌چسبد و نیازی به چسب ندارد همچنین فلوی مناسب جهت فرم گرفتن و شکل‌پذیری دارد.   

آموزش قالب‌ریزی و تهیه کست | باکسینگ

باکسینگ عبارت است از ایجاد لبه‌های افقی و دیواره های عمودی در اطراف سطح قالب‌گیری که به منظور تهیه اندازه و شکل مطلوب برای قاعده کست می‌شود. جهت انجام قالب‌ریزی گچ استون طبق دستور کارخانه سازنده در کاسه لاستیکی با آب مخلوط می‌گردد. برای سهولت مخلوط شدن، ابتدا آب را در کاسه لاستیکی ریخته و سپس پودر گچ به آن اضافه می‌گردد و با همزن، خوب مخلوط می‌شود. سپس برای خروج حباب‌های هوا، کاسه لاستیکی به مدت 30 ثانیه روی ویبراتور گذاشته می‌شود. 

پس از آماده شدن خمیر گیج، باکسینگ بر روی ویبراتور قرار داده شده و گچ از یک سمت در داخل باکسینگ ریخته و به تدریج افزوده می‌گردد تا اینکه باکسینگ کاملاً پر گردد و در نهایت گچ به مدت 45 دقیقه به حال خود رها شده تا کاملاً سخت شود.   

آموزش چیدن دندان‌های مصنوعی

قسمت بیشتر تامین زیبایی، فانکشن و فونتیک در پروتز کامل، به عهده دندان‌های مصنوعی است. این عوامل زمانی تامین می‌گردند که دندان‌ها در محل صحیح و مطلوب چیده شوند.

چیدن دندان‌های مصنوعی یک قسمت بسیار مهم از دوره جامع پروتزهای متحرک است. 

قانون کلی می‌گوید که دندان‌های مصنوعی بایستی در محل دندان‌های طبیعی از دست رفته چیده شوند ولی از آنجائیکه بافت‌های نگه‌دارنده دندان‌های طبیعی و مصنوعی، کاملاً با یکدیگر متفادت هستند، بایستی دندان‌های مصنوعی طوری چیده شوند که علاوه بر تامین وظایف فوق زیبایی، فانکشن و فونتیک به حفظ انساج باقیمانده که یکی از مهمترین اهداف درمان است کمک کند. 

به همین علت در مواردی لازم است محل قرار گرفتن دندان‌های مصنوعی نسبت به دندان‌های طبیعی از دست رفته متفاوت باشد. به جرأت می‌توان گفت که شش دندان قدامی فک بالا در پروتز کامل، نقش اساسی را در تامین زیبایی دارد. قرار دادن لب‌ها در موقعیت صحیح، از وظایف دندان‌های قدامی است. میزان دیده شدن دندان‌های قدامی از پشت لب‌ها در حالت‌های مختلف لب‌ها، مقدار پوشش دندان‌های تحتانی به وسیلۀ دندان‌های فوقانی از عوامل مهم دیگر هستند.

آموزش مدلاژ دندان مصنوعی

فرم دادن سطوح پرداخت در کشور ما از سال‌ها قبل با عنوان مدلاژ معرفی شده است. مدلاژ عبارت است از فرم دادن موم اطراف دندان‌ها و سطوح لبیال، باکال، لینگولل و پالاتال بیس پروتز جهت انجام مرحله امتحان، پروتز کامل سه سطح قالب‌گیری، جونده و پرداخت شده دارد. سطح قالب‌گیری انعکاسی از بستر پروتز بوده، سطح جونده با توجه به عوامل و قوانین اکلوژن برقرار می‌شود و سطوح پرداخت با توجه به موقعیت باکولینگوالی دندان‌های خلفی و لبیولینگوالی دندان‌های قدامی، عضلات گونه و زبان و لب‌ها و ضخامت لبه‌های پروتز بایستی فرم داده شود.

فرم دادن صحیح این سطوح درگیر و ثبات پروتز به وسیله نیروهای عضلانی، عدم تجمع مواد غذایی در اطراف پروتز و بالاخره در زیبایی به خصوص در قسمت لبیالی نقش مهمی را ایفا می‌کند. فرم دادن غلط این سطوح، زیبایی پروتز و ثبات آن را به عنوان یک عامل جا به جا کننده تحت تاثیر قرار می‌دهد و همچنین موجب تجمع مواد غذایی در اطراف پروتز می‌شود.

از طریق دکمه زیر درباره انواع دندان مصنوعی و قیمت آن بیشتر بخوانید.

مقالات سایت

اگر همکار و در حال مطالعۀ این برگه هستید پیشنهاد می‌کنیم با شرکت در دوره آموزش دندانسازی اطلاعات جامع، تخصصی و مفیدتری در این زمینه به دست بیاورید.‌ همچنین با اصطلاحات دندانسازی و کتاب اطلس لغات و اصطلاحات دندانسازی آشنا شده و با استفاده از فیلم آموزش دندانسازی با نحوۀ کار این مجموعه بیشتر آشنا شوید.

برگۀ دانلود رایگان کتاب آموزش دندانسازی نیز یک مکان عالی در اختیار علاقه‌مندان است تا بتوانند با دانلود و مطالعه این کتب به معلومات خود بیافزایند. فراموش نکنید که آموزش دندانسازی زینب رحیم زاده مسیری فوق‌العاده برای مسلط شدن بر تمام نکات دندانسازی است. خاطر نشان می‌کنیم اشخاصی که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند می‌توانند با امکاناتی که در مجموعه آموزشی لابراتوار های دنت برای آنها در نظر گرفته شده به بهترین شکل ممکن مراحل تبدیل به یک متخصص تراز اول رشتۀ دندانسازی را سپری کنند و به مقصودشان برسند.

مدیر فنی لابراتوار
زینب رحیم زاده

زینب رحیم زاده

تکنسین پروتزهای دندانی

عاشق آلبالو یخ زده با نمک، کار و خانواده

بیش از 17 ساله در زمینه ساخت پروتزهای دندانی به‌ویژه ایمپلنت و زیبایی فعالیت می‌کنم. تلاش می‌کنیم تا وب‌سایت های دنت محیط مفید و اثربخشی برای دندان‌پزشکان و دندان‌سازان کشورم باشد.

  • اگر به‌دنبال همکاری با لابراتوار حرفه‌ای هستید، همین الان تماس بگیرید

نقاط قوت

  • علمی بودن و سطح خبرگی استاد
  • ریز نکات چیدن دندان در کلاس‌های فکی متفاوت
  • داشتن پروتزی که 3 ضلع نیاز بیمار به پروتز را رفع می‌کند. (عملکرد، زیبایی و تکلم)
کیفیت دوره عالی
مشخصات

مشخصات

خصوصی

تک نفره

طول دوره

10 جلسه (سه ساعته)

نظرات
شما هم می‌توانید در مورد این کالا نظر بدهید

برای ثبت نظر، از طریق دکمه زیر اقدام نمایید.

افزودن دیدگاه جدید

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای انتخاب این محصول راهنمایی کنید

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش از حدِ معمول، شکلک یا ای موجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.

نظرات خود را بر اساس تجربه و استفادۀ عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب به محصول خاص، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌ای خودداری کنید.

به کاربران و سایر اشخاص احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

کیفیت دوره

پرسش و پاسخ

شما نیز میتوانید سوالات خود را ثبت کنید!

اگر سوالی در مورد محصول دارید از این قسمت بپرسید!

قیمت محصول: