برای شروع فرآیند پرسلنگذاری، پودر پرسلن را با مایع مخصوص آن مخلوط میکنیم تا پرسلن حالت خمیری به خود بگیرد و بتوانیم این خمیر حاصل را بر روی فریمورک فلزی قرار دهیم اما نکته اینجاست که مایع قابل استفاده برای ایجاد خمیر پرسلن میتواند آب مقطر باشد و توصیه میکنیم برای تهیه خمیر پرسلن از مایع مخصوصی که توسط همان شرکت سازنده پرسلن ارائه میشود استفاده شود. استفاده از مایع بیلد آپ به دو دلیل است:
- اول اینکه خمیر ایجاد شده ناشی از مایع مخصوص، حالت خامهای بیشتری دارد و در نتیجه، کار با چنین خمیری سادهتر و کنترل و شکل دادن آن هم راحتتر است.
- دلیل دوم اینکه مایع مخصوص آرامتر و آهستهتر از آب مقطر تبخیر میشود، در نتیجه خمیر زیر دست شما، دیرتر خشک شده و زمان بیشتری را، برای کار و شکل دادن پرسلن، به شما میدهد.
در هنگام مخلوط کردن پرسلن این عمل را به آرامی و با دقت میبایست انجام داد و اجازه داد تا مایع توسط پودر پرسلن جذب شود.
در هنگام پرسلنگذاری اگر لازم شد تا از نوع دیگری از پرسلن استفاده شود حتماً قلم را باید به طور کامل پاک کرد تا احیاناً پودرهای مختلف با هم ترکیب نشود. محیط پرسلنگذاری بسیار مهم است و باید با مراقبت از نظافت محیط کاری خود، مانع از آلوده شدن پرسلن مرطوب شده توسط ذرات گرد و غبار و یا دیگر آلایندها شد. برخی از ذرات آلاینده ممکن است در کوره نسوزند و بعد از مرحله پخت در کوره به صورت یک لکه سیاه در لایههای داخلی سرامیک مشاهده شوند. به همین علت توصیه میشود میز کاری پرسلن تا زمانی که از آن استفاده نمیشود پوشانده شود. در هنگام پرسلنگذاری به هیچ عنوان نباید یکباره مقدار زیادی از پرسلن را به روی فریم منتقل کرد و سعی شود حجم بزرگی از پرسلن به صورت یکجا شکل داده شود.
در توالی انجام پرسلنگذاری به هیچ عنوان نباید عجله کرد. این مورد باعث میشود که کنترل رطوبت از دست دندانساز خارج شود و یک روند صحیح پرسلنگذاری به هم ریخته شود اگر برای تهیه قوام مناسب از پرسلن در شروع کار وقت بیشتری صرف شود در نهایت بهرهوری کاری بسیار بیشتر خواهد شد. توضیحات و انجام تکنیکهای پرسلنگذاری بسیار است که در دوره تخصصی پرسلنگذاری به هنرجو آموزش داده میشود.